nieuwsNIEUWS
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van E-RIHS.nl en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten.

E-RIHS nieuwsbrief
* indicates required

Save the dates: E-RIHS Bootcamp Duurzame Data voor de Heritage Sciences
najaar 2022

> meer informatie hieronder

Samenwerken met en aan data: DIGILAB en FAIR
DANS heeft een inventarisatie onder E-RIHS partners gehouden van de huidige data infrastructuren en de soorten data die zij met betrekking tot erfgoedwetenschap beheren. Het rapport is nu toegankelijk via Zenodo.
> zie rapport

E-RIHS Matchday
Voorjaar 2023
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | RCE
Smallepad 5, Amersfoort


In het voorjaar van 2023 ontmoeten specialisten uit wetenschap en erfgoed elkaar tijdens de eerste Matchday van E-RIHS. Deelnemers worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van E-RISH en hoe dit platform voor wetenschappelijk erfgoedonderzoek verder ontwikkeld wordt in Nederland en Europa. Daarnaast worden deelnemers uitgenodigd om hun eigen onderzoeksplan, vraag of aanbod te presenteren, waarin zij op zoek zijn naar samenwerking of waarbij de inbreng van andere disciplines kan leiden tot een projectvoorstel.

Save the date:
E-RIHS Bootcamp Duurzame Data
voor de Heritage Sciences


Ben je data steward, datamanager, of onderzoeker in de heritage sciences? Ben of word je verantwoordelijk voor het beheren van onderzoeksdata, of moet je onderzoeksdata gaan beheren die verbonden zijn aan de (museale) collectie(s) van jouw organisatie? Wil je je data gestructureerd duurzaam bewaren en makkelijk kunnen delen en voor andere toegankelijk maken? Zet de Duurzame Data Bootcamp van E-RIHS dan in je agenda!

In vier intensieve en interactieve ochtenden leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitale erfgoeddata én van analytische onderzoeksdata. Je leert meer over metadata, databeleid en hoe de aspecten van goed datamanagement samenkomen in een datamanagementplan. Onder begeleiding van twee ervaren coaches ga je aan de slag met (je) data en je medecursisten. De Bootcamp is deels gebaseerd op de bestaande trainingen van Leren Preserveren en Essentials 4 Data Support.

Deelname is in eerste instantie alleen mogelijk voor medewerkers verbonden aan de universiteiten, organisaties en musea die samen het Nederlandse E-RIHS netwerk tot stand brengen. Inschrijven voor de cursus is mogelijk via de online info- en inschrijfpagina. Op de website van VHIC vind je ook meer informatie over de opzet van de cursus en er staat tevens aangegeven welke organisaties deelnemers kunnen afvaardigen. Voor aanvullende vragen: stuur een mailtje naar Cees Hof, één van de twee coaches van deze Bootcamp.
>> meer informatie
>> inschrijven