netwerk


Netwerk
Onder leiding van RCE is een aantal organisaties betrokken bij de oprichting van E-RIHS.nl. Je vindt ze hieronder. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van E-RIHS.nl of deelnemen aan partnerbijeenkomsten van het netwerk? Laat het weten via de contactpagina.

Data Archiving and Networked Services | DANS
DANS is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. We helpen onderzoekers hun data beschikbaar te maken voor hergebruik. Zo kunnen wetenschappers de data inzetten voor nieuw onderzoek en is gepubliceerd onderzoek controleerbaar en herhaalbaar. Met meer dan 170.000 datasets en zestig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande repositories van Europa.

PROJECT – Samenwerken met en aan dataNetherlands Institute for Conservation+Art+Science+ | NICAS
Het NICAS is een interdisciplinair onderzoeksinstituut dat een brug slaat tussen universiteiten en erfgoedinstellingen. Het NICAS streeft naar een volledig begrip van cultureel erfgoed om het zo beter te kunnen ontsluiten, op een verrijkte manier te presenteren en voor toekomstige generaties optimaal te behouden.Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | RCE
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is de beleids-, uitvoerings- en onderzoeksorganisatie van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op het terrein van cultureel erfgoed: archeologie, monumenten, roerend erfgoed en cultuurlandschap.Rijksmuseum Amsterdam
In het Rijksmuseum krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek.
Als nationaal instituut biedt het Rijksmuseum een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst.RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Het RKD maakt kennis, onderzoek en informatie over de kunst van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Het RKD beheert, behoudt, onderzoekt, presenteert en publiceert kunsthistorische kennis en informatie voor musea, wetenschap en publiek.

PROJECT – Reference lab De StijlRijksuniversiteit Groningen | RUG
De RUG bevindt zich in de Europese top van wetenschappelijk onderzoek. Onze onderzoekers werken samen met collega’s over de hele wereld aan fundamentele en grote maatschappelijke vraagstukken. Studenten worden actief bij de onderzoeksthema’s binnen hun faculteit betrokken en helpen mee de vraagstukken op te lossen.

De volgende onderzoeksinstellingen zijn ondergebracht bij de Rijksuniversiteit Groningen
Energy and Sustainability Research Institute Groningen | ESRIG
The Groningen Institute of Archaeology | GIATU Delft
De Technische Universiteit Delft is een Nederlandse technische universiteit in de stad Delft. Top onderwijs- en onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. De studenten en medewerkers delen een fascinatie voor wetenschap, design en techniek.

PROJECT – Niet-destructieve onderzoeksmethoden voor historisch glasUniversiteit van Amsterdam
Een moderne, onderzoeksintensieve universiteit met een lange en rijke geschiedenis. We zijn de grootste universiteit van Nederland met het breedste opleidingsaanbod. Het is niet één kenmerk dat de UvA uniek maakt. Het zijn de duizenden mensen die er studeren en werken. Wij stellen ze graag aan je voor.Vrije Universiteit Amsterdam | VU
De VU is een maatschappelijk betrokken onderzoeksuniversiteit, in Amsterdam, in het hart van het internationale zakencentrum de Zuidas. De VU is een bijzondere universiteit: zij gaat niet uit van de overheid, maar van de Stichting VU die de bestuurlijke koepel vormt boven de Vrije Universiteit.

PROJECT – Ontwikkeling protocollen voor isotopenonderzoek aan roerend erfgoed